Calle Jonsson fri mot borgen

18-årige Calle Jonsson, som suttit häktad i Grekland i mer än ett halvår misstänkt för dråpförsök, kommer att släppas fri i morgon bitti, förutsatt att borgen betalats in, rapporterar Ekots utsända. Calle Jonsson får så snart borgen betalats åka hem till Sverige i väntan på beslut om en eventuell rättegång.
De nuvarande bevisen mot Calle Jonsson anses inte vara tillräckliga och för att det ska bli en rättegång måste åklagaren få fram nya bevis. En förfrågan om hjälp med borgensumman på 112 000 kronor har gjorts till UD. Men Åsa Arvidsson på UD:s pressrum säger till P4-programmet Efter Tre att det inte finns någon möjlighet för UD att betala ut pengarna. Det står klart skrivet i lagen att UD inte får betala pengar för någons böter eller borgen i ett annat land. Calle Jonssons advokat Leif Silbersky säger dock att han kommer att se till att pengarna kommer till Grekland i tid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista