Första maj firades världen över

Runt om i världen genomfördes på lördagen första majdemonstrationer för social rättvisa, fackliga rättigheter och mot kriget i Irak.

I Berlin demonstrerade 25.000 arbetare och krävde att landets röd-gröna regering lägger om sin politik och tar tillbaka nedskärningarna i i trygghetssystemen.

Samtidigt kom det på andra platser i Berlin till fortsatta sammanstötningar mellan polis och vänsterungdomar som bland annat protesterade mot en högerextremistisk demonstration i den tyska huvudstaden. Polisen använde tårgas och vattenkanoner mot demonstranterna. Flera personer skadades och ett 50-tal personer greps av polisen.

I Moskva demonstrerade flera tusen kommunister och krävde bättre pensioner och sociala förmåner. Kommunistpartiledaren Zjuganov riktade också ett skarpt angrepp mot det USA-ledda kriget i Irak.

I Madrid utformades demonstrationen som en protest mot terrorismen och en hyllning till offren för terrorattackerna den 11 mars då 192 personer dödades.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".