Polisens tekniska rotel på plats på Karlslundsgatan där våldtäktsförsöket inträffade. Foto: Peter Bjurbo/Sveriges Radio Örebro.
Örebro

En man misstänks ligga bakom överfall

I helgen har ytterligare tre kvinnor utsatts för våldtäkt och våldtäktsförsök i Örebro. Polisen jagar sedan tidigare en serievåldtäktsmän i staden, och det kan vara han som slagit till i helgen igen.

Polisen i Örebro arbetar enligt teorin att det kan vara en och samme man som ligger bakom alla tre kvinnoöverfallen, som inträffade inom loppet av söndagsdygnet. Det skulle också kunna röra sig om samme man som tidigare våldtagit ett flertal kvinnor i Örebro.

Sedan två år finns ett dussintal ouppklarade våldtäkter och våldtäktsförsök, och i flera av de fallen har offren lämnat ett överensstämmande signalement. Även tillvägagångssättet göra att polisen kopplar ihop fallen.

Örebropolisen har en särskild grupp som arbetar med fallet, och man får också hjälp från Rikskriminalen. Gruppen har topsat och förhört omkring 500 män.

Helgens överfall har föranlett extraordinära polisinsatser. Under natten har tolv patruller varit ute, säger informationschefen på Örebropolisen Torbjörn Carlsson.

– Vi har under natten ringt in en hel del extrapersonal. Vi hade gott om förstärkningar på den yttre sidan, som patrullerade av centrala Örebro, just för att försöka skapa så stor ordning och trygghet som vi förmår och kan, säger Torbjörn Carlsson, informationschef på Örebropolisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".