Sverige intressant för brittiska investerare

Sveriges snabba återhämtning från den ekonomiska krisen gör Sverige till en extra intressant marknad för brittiska exportörer och för brittisk företag. Det säger Andrew Cahn som är chef för brittiska motsvarigheten till Exportrådet och som i dag kommer till Sverige.

Just länder som Sverige där tillväxten kommit igång ordentligt är viktiga för Andrew Cahns myndighet UK Trade and Investment som jobbar med att underlätta för brittiska företag att exportera, men också att hitta lämpliga investeringar utomlands.

När jag frågar Andrew Cahn om det finns några brittiska pengar kvar att investera så hävdar han att trots att landet har krisstämplats på grund av det stora budgetunderskottet så är den underliggande ekonomin stark.

– Jo, brittiska företag har även framöver resurser att investera utomlands, säger Andrew Cahn.

Aktuella exempel på brittiska investeringar i Sverige är investeringsfonden Innisfree som tillsammans med Skanska ska bygga Nya Karolinska universitetssjukhuset i Solna och Boots som planerar att öppna ett stort antal apotek i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".