23-årig våldtäktsman kan utredas för mord

Den 23-årige man som gripits misstänks för flera våldtäkter i Örebro kan enligt polisen vara intressant i utredningen om dubbelmordet i Linköping 2004, skriver Östgöta Correspondenten.

En åttaårig pojke och en 56-årig kvinna höggs ihjäl av en okänd gärningsman i Linköping.

Örebropolisens informationschef Torbjörn Carlson tror dock inte att 23-åringen ligger bakom dubbelmordet i Linköping för sex år sedan.

– Polisen i Linköping har DNA på gärningsmannen och vi har DNA på 23-åringen och då borde röd flagga har hissats för länge sedan och det har det inte gjorts. Jag tror inte att det finns någon koppling alls mellan ärendena, säger Torbjörn Carlson till TT.

Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) i Linköping har jämfört 23-åringens DNA med andra i sin databas och det har inte gett någon träff.

Enligt Torbjörn Carlson har Örebropolisen inte diskuterat ett eventuellt samband mellan 23-åringen och dubbelmordet.

– Vi har inte ens pratat med Linköpingspolisen om detta, säger han.

Polisen i Linköping har inte heller fått något besked från SKL om att 23-åringen skulle vara intressant i utredningen om dubbelmordet.

-Jag tror att vi redan skulle ha fått veta något om SKL fått träff i jämförelsen mellan olika DNA, säger kommissarie Jan Staaf vid Linköpingspolisen till TT.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".