Skottlossning mot två kvinnor

Koppling mellan torsdagsskott och andra skottlossningar utreds

1:51 min

I Malmö utreder polisen nu om det finns ett samband mellan skottlossningen i går mot två kvinnor och de tidigare skottlossningar som skett i staden. De två kvinnorna var i en lägenhet när de blev beskjutna i går kväll.

– Tydligen är det så att den ena kvinnan träffades lätt i ryggen av det här skottet, som sen går in i handen på den andra kvinnan, säger Stig Möller, inre befäl vid Malmöpolisen.

Hur skadade är de?

– Den ena kvinnan som träffades i ryggen har lämnat sjukhuset, men den andra ligger kvar på sjukhuset och ska opereras.

Det var vid 20-tiden på torsdagen som polisen fick larm om att någon skjutit in genom fönstret i en lägenhet i området Kroksbäck i Malmö. I lägenheten fanns två kvinnor, 26 och 34 år.

Polisen utreder nu om gårdagskvällens händelse har en koppling till de andra skjutningar som skett i Malmö, där polisen sagt att flera av dem kan kopplas till samma vapen, och att måltavlan kan vara invandrare.

Också de två kvinnor som skottskadades i går har invandrarbakgrund, men i nuläget går det inte att säga om det finns ett samband, säger Stig Möller vid polisen i Malmö.

– Det är alldeles för tidigt att säga. Vi måste först få fram en motivbild för detta, eftersom det skiljer sig lite grann från de andra skottlossningarna som har skett ute på allmän plats. Det här sköts in i en lägenhet, säger han.

Vet ni om det har funnits en hotbild mot kvinnorna?

– Nej, det ska också gås igenom nu. Men för det tror jag det krävs ytterligare förhör, eftersom de var rätt chockade i går.

Under natten har polisen gjort en teknisk undersökning på platsen, men fortfarande vet man inte om det är samma vapen som vid de tidigare skottlossningarna. Man har också sammanställt vittnesuppgifter, men man har ingen klar bild av hur gärningsmannen såg ut, säger Stig Möller.

– Återigen har vi vaga signalement på människor som har rört sig i anslutning till att det här skottet har avlossats. Det finns de som har hört folk, och någon som har sett något vagt, men något jättebra signalement har vi inte, säger Stig Möller.

Malmöskotten

#text=4122331#

#text=4121720#

#text=4121305#

#text=4116744#

#text=4115518#

#text=3967088#

#text=3826277#

Henrika Åkerman

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista