Vittnen har sett man fly från platsen

Polisen är färdiga med den tekniska undersökningen i den lägenhet i Malmö där två kvinnor blev skjutna under torsdagskvällen. Vittnen ska även ha sett en man fly.

– Det har gjorts tekniska fynd på platsen, säger Jesper Ingvert, yttre befäl på polisen i Malmö, till Sydsvenskan.

Enligt polisen finns det även vittnen som kan ha sett gärningsmannen.

– Vi har vittnen som vi hållit förhör med. Ett av de här vittnena har sett en man som har lämnat platsen springande, säger Jesper Ingvert.

– Det är några vittnen som har sett en man springa från platsen, säger Peter Martinsson på polisens länskommunikationscentral i Malmö.

TT: Kan de uppge någon form av signalement?

– Inte vad jag vet. Nu har man försökt höra dem under kvällen här, det är möjligt att man har fått något ytterligare, men det är inget som har framkommit till oss.

TT: Vet ni något mer om vapnet som användes?

– Jag vet inte vad teknikerna hittade i går. Under förmiddagen ska vi nog kunna säga om det är samma vapen som använts tidigare.

TT: Hur mycket folk har ni ute?

– Nu har vi normalresurs ute i Malmö. Vi trappade ner från ett par extra till ordinarie vid två-halv tre i natt.

TT: Hur resonerade ni då?

– Det var lugnt ute, så det kändes att vi hade tillräckliga resurser för småtimmarna.

TT: Hur tänker ni inför helgen?

– Man kommer dra igång en stab här på morgonen som ska titta på vår insats på lite längre perspektiv. Det får vi återkomma till, säger Peter Martinsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista