Polisen grep 22-åringen.

Polisens insats utreds efter gisslandrama

Polisen i Skåne ska utvärdera sin insats vid lördagens gisslandrama i Malmö, då en 15-årig flicka knivdödades av den 22-årige man som höll henne som gisslan i flera timmar.
(Ekot och SR Malmö)

– Vi måste göra en utredning efter ett sådant här tragiskt slut på ett fall. Vi arbetar ju efter de rutiner vi har och de arbetssätt vi brukar ha i såna här fall, det vill säga med hjälp av förhandlare. Nu ska vi göra en utvärdering och samla på oss alla erfarenheter och uppgifter vi har, kring vad som hände, säger Charlie Nilsson, informatör vid polisen i Skåne.

Strax före klockan tolv på lördagen kom mannen hem till flickan och hennes mor i lägenheten i Malmö. Mannen och flickan kände varandra sedan tidigare. Mycket snart blev han hotfull och polisen kallades dit av modern, som lämnat lägenheten.

När mannen såg polisen utanför huset, hotade han att döda flickan och polisern kallade dit sina gisslanförhandlare.

Efter några timmars diskussion då mannen bland annat begärt pengar, hörde polisen flickan skrika och stormade då lägenheten. Där fanns flickan svårt skadad. Hon dog senare på sjukhuset.

Mannen sitter anhållen misstänkt för mord och förhör med honom ska inledas så snart han fått dit en advokat.

Annika Digréus
annika.digreus@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".