Terrormisstänkt gripen på Arlanda

En 30-årig man, internationellt efterlyst och misstänkt för terrorism, greps i går på Arlanda när han försökte komma in i Sverige.

Mannen har häktats i dag misstänkt för bland annat terrorbrott, uppger säkerhetspolisen (Säpo) för Ekot.

Enligt Aftonbladet är mannen också misstänkt för människorov och gisslantagande.

Den 30-årige mannen har under en längre tid varit efterlyst av belgisk polis och en europeisk arresteringsorder, som gäller inom Schengenområdet, utfärdades på honom för en tid sedan. Det var i samband med att han försökte ta sig in till Schengenområdet i går som han greps. Belgien har nu begärt honom utlämnad från Sverige.

Enligt Patrik Peter, pressekreterare hos Säpo, är det belgisk polis som utreder ärendet, och svensk polis kommer inte att utreda något brott som mannen kan ha begått.

Patrik Peter säger till TT att han inte känner till om mannen har några kopplingar till Sverige. På måndag kommer polisen att hålla ett förhör med honom om hur han ställer sig till att bli utlämnad till Belgien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista