Skottlossning mitt i bostadsområde

2:34 min

Polisen i Malmö kan nu konstatera att ytterligare en skottlossning har ägt rum i staden i natt. En man boende i Husie anmälde i förmiddags att han under natten hört en smäll och att han upptäckt skador på ett fönster.

– Vi fick in ett samtal nu på förmiddagen av en person som i går kväll runt midnatt hade hört en knall av något slag, men man fäste inte någon vikt vid det då. Sedan på morgonen när det blev ljust så såg man att det finns skador på ett fönster, och då kontaktade man polisen.

– Vi har varit där på förmiddagen med tekniker och man kan konstatera att det har varit någon form av skjutning mot den här fastigheten, säger Ewa-Gun Westford, informatör vid Skånepolisen.

Vad händer på plats där just nu?

– Vi har avslutat själva platsundersökningen, vi har tagit upp anmälan, vi har hållit första förhör med de drabbade, vi har gjort en första teknisk undersökning och sedan överlämnas detta till den utredande personalen.

Skottlossningen i Husie är den andra på mindre än ett dygn i Malmö. I går kväll besköts ett skrädderi i Augustenborg, men ingen människa kom till skada vid någon av skjutningarna. Både mannen som äger skrädderiet och mannen som bor Husie har utländsk bakgrund, och det finns enligt polisen ingen känd hotbild mot någon av dem.

Skräddaren och hans hustru hade under lördagen deltagit i en manifestation mot just de upprepade skjutningarna. Skottlossningen mot skrädderiet rubriceras som försök till mord medan skjutningen i Husie ännu inte fått någon brottsrubricering. Vad det är för typ av vapen som använts i de båda fallen vill polisen inte gå in på och just nu utreder man ärendena för att se om de har någon koppling till de övriga uppmärksammade skjutningarna i staden.

– Som vi tidigare har sagt så utreder vi ju varje skjutning för sig och sedan kopplar vi på och dockar in i den stora och mer omfattande utredningen som gäller alla skottlossningarna som har varit, säger Ewa-Gun Westford.

Polisen fick i natt liksom natten till i lördags många larm om upplevda skottlossningar i Malmö. I natt rörde det sig om ett tiotal, men larmen visade sig vara falska. Den polisära närvaron kommer att vara fortsatt hög i Malmö. Både uniformerad och civilklädd polis ska röra sig i staden.

– Och sedan har vi det polisarbetet som inte alls syns, det vill säga utredande, informationsinhämtning,  analys och bearbetning av alla de tips som kommer in. Och dessutom börjar ju en ny arbetsvecka måndag morgon, och det innebär att vi ska docka in allt det som hänt i helgen mot det vanliga, ordinära polisarbetet, säger Ewa-Gun Westford.

David Rasmusson

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista