SAS ger chefer bonus trots kris

Förra året var ett av dom värsta i historien för flygbranchen, inte minst för SAS. Men samtidigt som 3.500 tjänster dras in får koncernledningen och dom högsta cheferna dela på en bonus på 20 miljoner kronor.
Det är ledningen i SAS som tillsammans med dom 250 högsta cheferna för dela på en bonus på 20 miljoner kronor. Det sker trots att den skandinaviska flygbolaget väntas visa en förlust på 1 - 1,5 miljarder kronor och 2 miljarder för förra året, som efter terrorattackerna och flygolyckan i Milano varit ett av dom värsta i SAS historia. För att komma till rätta med dom ekonomiska problemen har företaget tidigare aviserat ett åtgärdspaket på 3,6 miljarder kronor som bland annat innebär att 3500 tjänster dras in i företaget. Också inom Ericsson diskuteras bonusen. Där vill 15 av koncernens Metallklubbordföranden avstå från bonus, skriver LO-tidningen. Arne Löfving som är vice ordförande för koncernfacket säger till Ekot att det ger fel signaler att betala ut bonus när Ericsson gör en förlust på 30 miljarder kronor och många anställda har fått sluta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista