Svenska poliser redo för Grekland

Sverige är berett att skicka ett antal poliser till Grekland för att hjälpa till att bevaka landets gräns mot Turkiet. Det beskedet kommer från Rikskriminalpolisen.

En handfull svenska poliser står nu redo att åka till Grekland, enligt Sören Clerton, chef för Rikskriminalpolisens gränskontrollenhet till TT.

Det var i söndags som Grekland begärde hjälp av EU:s gränskontrollmyndighet Frontex till sin gräns mot Turkiet.

Enligt grekiska myndigheter har mängden illegala migranter som tar sig över gränsen på sista tiden gjort läget allt mer dramatisk.

Grekland att vill ha hjälp av cirka 160 experter från övriga EU för att få kontroll över sin gräns mot Turkiet och en handfull står svenska poliser står alltså redo att åka.

Cecilia Malmström, EU-kommissionär med ansvar för bland annat gränsbevakning och flykting- och migrationspolitik, beskriver att flödet av migranter över landgränsen nått "alarmerande proportioner" och att Grekland inte ensamt klarar situationen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".