"Uppror fel väg för småföretagare"

Uppror är fel metod för småföretagare att påverka politikerna. Det anser den blivande ordföranden för organisationen Företagarna, Salvatore Grimaldi. Konkurrentorganisationen Svenskt Näringsliv är besvikna på tillväxtsamtalen med regeringen och organiserar en demonstration i Stockholm 25 maj men där tänker inte Företagarna delta, säger Grimaldi.

– Jag kan bara konstatera att uppror inte har varit någon framgångsrik väg. Vi har ju inte fått igenom de krav som har ställts, säger Salvatore Grimaldi.

Organisationen Företagarna som omfattar 80 000 mindre företag deltar alltså inte Svenskt Näringslivs stora manifestation. Detta trots att man står bakom de krav som framförs.

”Som att köpa en demonstration”
Företagarnas vd, Gunvor Engström, säger att ”Det är lite grann som att köpa en demonstration” eftersom Svenskt Näringsliv betalar resor och hotell i Stockholm för deltagarna.

Företagarnas blivande ordförande, Salvatore Grimaldi, vill visserligen inte utesluta att en demonstration kan få effekt, han funderar till och med själv på att gå dit, men i grunden tror han inte på strid.

Vill ge en bild av villkoren
Han hoppas i stället kunna övertyga regeringen genom att berätta för den vilka villkor småföretagare har.

– Då tror jag att de är så förnuftiga att de förstår det och därmed också förbättrar villkoren. Jag tror på att vi människor är ändå logiska och kloka och det har talats förbi varandra, säger blivande ordföranden för Företagarna Salvatore Grimaldi.

Tomas Ramberg
tomas.ramberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".