En palestinsk man bär en skadad pojke efter robotattacken.

Blodig onsdag i Gaza efter robotattack

Många palestinier dödades på onsdagen i Gaza, sedan israeler avlossat granater mot en stor grupp demonstrerande palestinier.

Tv-bilderna ser ut som de så ofta gör i en sån här situation: döda och skadade på gatan, förtvivlade människor som försöker att släpa kamrater så att de ska kunna få vård, och på gatan, pölar av blod.

Osäkra dödssiffror
Ingen vet exakt hur många offren för dagens israeliska attack är. Tio döda säger vissa, 23 säger andra. Och upp till 60 har skadats.

Detta sedan det vid lunchtid kommit uppmaningar från moskéns högtalare i Rafah till palestinier att demonstrera mot Israels angrepp och sprängningar av hus.

Tusentals i demonstration
Många, enligt vissa var det 3 000 personer, ställde upp i demonstrationståget som gick mot den plats där ett stort antal israeliska soldater var samlade. Plötsligt avfyrades fyra robotar.

Sjukhuset i Rafah är alldeles för litet för att ta hand om de många skadade som kommit in. Patienter behandlades i korridorer, vissa låg på golvet och en besökande journalist från BBC beskriver hur han såg pölar av blod.

Israels armé har än så länge inte kommenterat dagens händelse, frågan utreds, säger en talesman.

Willy Silberstein
willy.silberstein@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".