Foto: Jack Guez/PRB

Oklart varför gångtunnel rasade

Uppdaterad 16:45
Det är fortfarande oklart vad som orsakade rasolyckan på Charles de Gaulle-flygplatsen i Paris på söndagsmorgonen. En stor gångtunnel rasade samman, tonvis med betong föll ner över resenärerna och minst sex människor dödades.

Det var vid sjutiden på söndagsmorgonen som en väntsal och en gångtunnel rasade samman på flygplatsen Roissy, som tidigare kallades Charles de Gaulle-flygplatsen utanför Paris.

Anställda hade tidigare på morgonen upptäckt sprickor i gångpassagen och polis höll på att spärra av platsen, när taket rasade in.

Flera ton tung betong rasade ner. Det är ännu på eftermiddagen oklart om det kan finnas fler människor under rasmassorna. Räddningspersonal letar fortfarande.

Minst tre människor uppges vara allvarligt skadade.

Den aktuella terminalen, 2 E, öppnades den 25 juni i fjol. Fackförbundet CGT hade strax innan invigningen stoppat bygget, eftersom det ansågs vara slarvigt utfört.

Flygterminalen används av flera internationella flygbolag. Flygtrafiken måste nu omdirigeras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista