IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä. Foto: Markus Dahlberg/Scanpix

Lärlingsanställning ska ge fler unga jobb

75 procent av lönen till lärlingar
2:43 min

Nu ska industrin kunna anställa ungdomar på en slags lärlingsanställning för en lägre lön. Åsikterna bland ungdomarna går isär. Tim Rannes läser till fordonstekniker i Göteborg och han är skeptisk.

– På den här skolan praktiserar vi väldigt mycket. Först i ettan praktiserar vi två dagar i veckan och i tvåan och trean praktiserar vi tre dagar så jag tycker ändå att man får den lärdomen innan man går ut på sitt jobb i skolan. Så jag tycker nästan man borde få ha hela lönen direkt i vilket fall, säger Tim Rannes.

Men klasskompisen Hassan Hamada kan däremot tänka sig att jobba för en lägre lön.

– Det är okej för mig att man får 85 procent av lönen första året när man lär sig först lite, säger han.

Det är IF Metall, tillsammans med arbetsgivarna, som nu tar till den kanske inte helt okontroversiella metoden att genom att skapa en ny tillfällig anställningsform, så kallad yrkesintroduktion, så vill man råda bot på den höga arbetslösheten bland de unga.

Företagen lockas med möjligheten att betala lägst 75 procent av avtalets lägsta lön till ungdomar under 25 år.

Det går ut på att man anställer dem på viss tid och under den här visstidsanställningen så ska de få en utbildningsinsats och när man har gjort det så kommer man överens om vilken lön man ska ha under den här yrkesintroduktionen. Ta in dem, utbilda dem och när de sen gör ett ordinarie jobb så ska de också ha ordinarie villkor och ordinarie löner, säger Veli-Pekka Säikkälä som är IF Metalls avtalssekreterare.

Bakom avtalet står arbetsgivarna i Gruvornas Arbetsgivareförbund, Industri- och KemiGruppen, Stål och Metall Arbetsgivareförbundet, SVEMEK och Teknikföretagen.

Åke Svensson är vd för Teknikföretagen och han är övertygad om att flera av hans medlemsföretag kommer att ta chansen att anställa en ungdom.

Syftet är att kunna och våga anställa fler unga. Det är en sak som flera av de företag, som jag har träffat nu när jag har varit ute och rest i landet, har tagit upp med mig. Man ser ett behov av att vilja anställa fler unga. Man vill komma åt de ungas kompetens och samtidigt har man en liten rädsla för att anställa för tidigt eftersom man nyligen varit en djup kris och kanske inte är ur den, säger Åke Svensson.

Efter att vi pratat en stund ser Tim Rannes kanske en viss fördel att kunna få en anställning till en lägre lön:

– Fast å andra sidan kan man säga att 75 procent är ändå en bra lön eller ja, inte så mycket mindre och sen får man lära sig mer av det riktiga arbetslivet som man inte får lära sig i skolan, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".