Asienbörsernas fall skapar oro. Foto: Junji Kurokawa/Scanpix.

Asienbörserna föll i dag

1:00 min

Börserna i Asien backade i dag och det skrämmer investerarna. Magnus Priim som är chefsstrateg på Banken SEB i Singapore förklarar läget.

– Det här har ökat spänningarna signifikant i regionen och det gör att man som investerare har dragit öronen åt sig lite grann, säger Magnus Priim.

Det är allvarliga oroligheter i regionen som nu skrämmer investerarna. Det var inte länge sedan Nordkorea sänkte ett sydkoreanskt fartyg, något som Nordkorea visserligen förnekar.

Dessutom har Nordkorea nyligen gått ut och berättat att de ökat sin kapacitet för att tillverka ytterliggare kärnvapen. I Sydkorea föll Seoulbörsens Kospi-index med 0,8 procent idag. Hongkongbörsen ner med 2,7 och Shanghaibörsens har tappat två procent.

Magnus Priim på Banken SEB i Singapore förklarar att även valutorna har drabbats idag.

– Ja definitivt, vi har sett det största effekten på den koreanska wonen men också på den japanska yenen gick svagare på de här oroligheterna och det är någonting som vi har sett i hela regionen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista