Åklagare Ulrika Rogland funderar på att lämna sitt arbete. Foto: Drago Prulovic / Scanpic.
KOPPLERIMÅLET I MALMÖ

Hotad åklagare vill inte jobba kvar

Efter det uppmärksammade kopplerimålet i Malmö överväger nu åklagaren i målet, Ulrika Rogland att lämna sin arbetsplats på åklagarmyndigheten i Malmö. Anledningen är att hon inte anser att hennes chef Stefan Göransson hanterat de hot som riktats mot henne under rättegången på rätt sätt.

Den här veckan kommer domen mot de två personer som hotade åklagaren Ulrika Rogland i Malmö i samband med den stora kopplerirättegången i Malmö.

Ulrika Rogland medverkade i dag i Studio Ett och berättade hur hoten påverkade hennes liv och varför hon valde att ändå fullfölja rättegången. Hon riktar också kritik mot sin arbetsgivare, som hon tycker inte tagit hoten mot henne och andra på allvar.

Ulrika Roglands chef, chefsåklagare Stefan Göransson har tidigare i dag avböjt att medverka i Sveriges Radio. I andra medier har han dock sagt, citat "Jag tycker att vi har sett mycket allvarligt på det här".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".