Anmölde fadern efter 30 års våldtäkter

Argentinare fick tio barn med den egna dottern

I Argentina har en 62-årig man gripits och anklagats för att ha våldtagit sin dotter i över 30 års tid. Dottern har fött tio barn som alltså hennes egen pappa är far till.

62-åringen har nekat till anklagelserna men DNA-tester har bekräftat att han är far till de tio barnen, säger domaren Virgilio Palud till en argentinsk radiostation.

Dottern, nu 43 år gammal, säger att hon våldtagits och misshandlats av fadern sedan hon var 13 år.

Domaren säger också att det här fallet är ännu värre en fallet med Josef Fritzl i Österike 2008. Enligt domaren är det ofantligt mycket våld som dottern fått utstå under lång tid.

Det här är det tredje kända fallet av det här slaget i Argentina på senare år.  Förra månaden greps en 60-årig man, också han anklagad för att ha våldtagit sin dotter, som under 20 års tid födde honom sex barn.

Förra året greps en 67-årig argentinsk man, som sedan kallades "Mendozas monster", anklagad för att ha våldtagit sin dotter, som födde sex barn, varav en dotter, som sedan också våldtogs av mannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista