Günther Mårder, Aktiespararna. Foto: Yvonne Åsell/Scanpix

Aktiespararna kritiska till Eniros nyemission

"Det är en väldigt kraftig rabatt"
0:26 min

Det krisdrabbade söktjänstföretaget Eniro kommer ge ut nästan 5 miljarder nya aktier för 52 öre styck. De som redan äger aktier i Eniro får teckna 30 nya för varje befintlig aktie.

I morgon håller Eniro en extra bolagsstämma där emissionen ska godkännas. Aktiespararnas Gunther Mårder är mycket kritisk till hur bolaget skötts, och för aktieägarna gäller det nu att inte sitta still i båten.

– Nu släpps villkoren. Det är en väldigt kraftig rabatt, varje aktieägare får möjlighet att teckna 30 aktier. Det är en väldigt extrem nyemission, säger Günther Mårder.

Nu återstår för vanliga aktieägare att ställa sig frågan om man ska ställa upp eller inte.

– Min principiella inställning är att man, om man är aktieägare i ett bolag, ska ställa upp om bolaget kommer och ber om nya pengar. Tror man inte på bolaget, ska man avyttra aktierna. Då gäller det att avyttra både aktier och teckningsrätter, säger Günther Mårder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".