Ny Electrolux-vd får mångmiljonersättning

"Skrämmande stora löneskillnader"
1:42 min

Electrolux nye vd Keith McLoughlin kan få sammanlagt 74,5 miljoner kronor i ersättning nästa år.

Grundlönen uppgår till 10,6 miljoner kronor, vilket motsvarar 800 000 i månaden. Till det läggs en bonus som kan bli lika stor, 10,6 miljoner, samt pensionsavsättningar. Utöver det får McLoughlin 45 miljoner kronor i ett engångsbelopp.

Det är styrelsen i Electrolux med Marcus Wallenberg i spetsen som öser pengar över efterträdaren till den avgående vd:n Hans Stråberg. 

Både fackklubbar och stora aktieägare är mycket kritiska. 

– Det är rent löjligt att se hur vissa vd:ar glorifieras och övervärderas, säger Carina Lundberg Markow, ägaransvarig på Folksam, till Svenska Dagbladet. 

Keith McLaughlin var tidigare USA-chef på Electrolux.

TT skriver att Unionens koncernklubbsordförande på Electrolux, Gunilla Brandt, upprörs över att det finns ordentligt med pengar till vd:n medan det stora flertalet anställda fick nöja sig med 0,7 procent i löneökningar i år.

– Ledningen var väldigt ovillig att ge något utöver avtalet med hänvisning till hur företaget går, säger hon.

Med den här jättelönen till vd i bakfickan räknar hon med högre lönepåslag nästa gång.

– Min förhoppning är att man öppnar plånboken lite mer nästa gång.

Ägarna motiverar engångsbeloppet på 45 miljoner kronor med att Keith McLoughlin kommer från USA där pensionsersättningen låg högre.

TT: Förstår du det argumentet?

– Jag vet inte det, säger Gunilla Brandt som inte godtar argumentet att man måste betala höga löner i linje med utlandet för att få chefer till svenska företag.

– Det verkar väldigt utmanande, säger IF Metalls ordförande Stefan Löfven om Electrolux-vd:ns ersättningar.

TT: Kan det påverka avtalsförhandlingarna?

– Ja, det är budskapet till oss, att det är den typen av löneförhöjningar som man ska ha. Det måste ju vara det budskapet man vill förmedla. Nu får de här bolagen, styrelserna först och bolagsstämmorna fram till våren, tänka igenom vad de vill sända för signal. För sedan går vi in i en avtalsrörelse hösten 2011. De borde tänkta till nu. Nu har vi haft en kris, våra medlemmar har ställt upp otroligt mycket och tagit ett väldigt, väldigt stort ansvar. Nu är det dags för återbetalning i meningen att investera i jobb och investera i kompetensutveckling.

TT: Hur känns det att ha hållit tillbaka kraven i de gångna avtalsförhandlingarna?

– Vi sluter avtal som är långsiktigt hållbara och det var tvunget att göras också i år så vi har jobb att komma till också i framtiden. Men visst, nivån var väldigt låg och då måste bolagsledningen och ägarna förstå att de söndrar. Det är ju långsiktig söndring detta och till slut tappar vårt folk respekten för det här och det kan gå över styr.

Enligt di.se så försvarar Electrolux vice styrelseordförande Peggy Bruzelius lönen. En vd som hämtas från USA måste man betala högre än den generella svenska nivån, anser hon.

– Ofta är vd:n inte den högst betalda i ett bolag av vår storlek utan oftast är det USA-chefen som har högst betalt. Varför ska han gå ner i lön om han flyttar till Sverige och samtidigt blir befordrad?, säger Peggy Bruzelius till di.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".