Man förskansade sig på socialkontor

En man låste in sig på socialkontoret i Västervik på onsdagsförmiddagen med hjälp av vajrar för entrédörrarna. Han hade med sig bensindunkar och hällde enligt polisen ut bensin i en hiss. Mannen greps vid lunchtid. (SR Kalmar)

Anledningen till tilltaget ska vara att mannen inte fått ut det socialbidrag han vill ha och på onsdagsförmiddagen kom han in och krävde att få mer pengar omedelbart.

Björn Hjortsberg, socialchef i Västervik, säger att det började med att mannen krävde mer pengar omgående utöver det socialbidrag han fått, men nekades.

Satte vajrar på dörrarna
Vid 10-tiden satte han vajrar för entrédörren och för dörren till barn- och utbildningsförvaltningen. Mannen sågs också springa med dunkar i korridorerna.

Enligt Björn Hjortsberg uppfattade personalen att mannen hotade att tända på. De satte då igång brandlarmet i byggnaden.

Anställda evakuerades
Samtliga anställda evakuerades och polis kallades till platsen.

Mannen är känd av socialtjänsten sedan tidigare. Han har varit hotfull ett flertal gånger men han har aldrig gjort sig skyldig till våldshandlingar av det här slaget, enligt Hjortsberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista