Hessius lämnar börsen

Kerstin Hessius lämnar jobbet som chef för Stockholmsbörsen för att bli ny chef för Tredje AP-fonden. Därmed blir hon den första kvinnliga vd:n för en statlig pensionsfond. Kerstin Hessius börjar den 1 september och hon tycker att det nya jobbet i mycket liknar det hon nu har som chef för Stockhomsbörsen.

Det var i vintras som beskedet kom att Tomas Nicolin, efter sex år som chef för Tredje AP-fonden, skulle lämna det jobbet och i stället bli chef för pensionsjätten Alecta. Tidigare hade fondens styrelseordförande, finansmannen Johan Björkman, tvingats sluta efter misstänkt insiderhandel.

Kerstin Hessius har tidigare, varit VD för Östgöta Enskilda Kapitalförvalting, vice Riksbankschef och de senaste tre åren VD för Stockholmsbörsen. Hon har också suttit med i den så kallades kodgruppen, som tagit fram rekommendationer för hur bolag ska styras.

Eva Stenström 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista