Pojkar fälldes för att ha kallat flickor horor

Det blev fällande domar för de båda pojkar från Östersund som åtalats för att ha kallat två flickor för bland annat hora och slyna. Pojkarna dömdes på torsdagen för ofredande.

Den ene pojkens advokat, Tom Pripp, är besviken över domen.

– Min klient har hela tiden hävdat att han inte har sagt de här sakerna till någon av de här två flickorna. Jag anser givetvis att domen är felaktig, säger Tom Pripp.

Pojkarna som nu dömts för ofredande är 15 och 16 år gamla och går i en skola i Jämtland. De dömdes för ofredande för att de flera gånger har kallat två flickor på sin skola för bland annat hora, slyna och slampa.

Domen innebär att pojkarna ska överlämnas till socialtjänsten och att de döms till 20 timmars ungdomstjänst i form av oavlönat arbete.

Enligt åklagaren i målet, Stig Andersson, var domen väntad.

– Det var väl i stort sett förväntat. De fälldes för ofredande, det brott som jag hade justerat till.

Varför var det väntat?

– Ett bevisläge med två målsägande som har en samstämmig redogörelse för vad som har hänt ska räcka till en fällande dom, säger åklagaren Stig Andersson.

Håkan Lundqvist, SR Jämtland
hakan.lundqvist@sr.se
Tove Svenonius
tove.svenonius@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista