Tre tåg blev stående på tisdagen i Östergötland på spåret från Malmö till Stockholm, på grund av skada i en kontaktledning. Foto: Lasse Hejdenberg/Scanpix.

Fortsatta förseningar i tågtrafiken

Tågtrafiken har haft det besvärligt det senaste dygnet. Nu på förmiddagen fick ännu ett SJ-tåg evakueras på spåret.

Ännu ett X 2000-tåg havererade i förmiddags och fick evakueras på spåret. Tåget fick ett fordonsfel på Södra stambanan på en liten ort mellan Tranås och Nässjö

Trafiken på sträckan Stockholm-Malmö går förbi platsen, men där blev det stopp.

Tågtrafiken har haft det besvärligt det senaste dygnet. I går drabbade ett stopp i Östergötland tusentals passagerare.

Tågen har sedan i går kväll gått på ett spår med förseningar som följd. Vid halv elva-tiden på onsdagsförmiddagen meddelade Trafikverket att även det andra spåret på sträckan Norrköping-Mjölby öppnat för trafik, skriver TT.

Det var en skadad kontaktledning mellan Norrköping och Mjölby som slog ut delar av järnvägstrafiken på tisdagen. Hundratals personer satt fast i timmar ombord på strandsatta tåg. Ett spår öppnades strax efter klockan 21.30 men först vid lunhtid i dag beräknas det andra spåret kunna öppnas.

Även i södra Norrland mellan Gävle och Sundsvall var det spårfel, av oklar anledning. Det problemet är nu avklarat.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista