USA

Ljusare för flygtrafiken efter ovädret

1:20 min

I det av snöoväder drabbade New York beräknas det stora flygplatserna öppna under måndagskvällen lokaltid.

SAS sade till TT på måndagskvällen att man räknade med att bolagets två flygplan till Stockholm och Köpenhamn skulle kunna lyfta från Newark.

Men flygplatsen beräknades dock öppna bara för avgående flyg, ankommande plan får vänta till tisdagen, exakt tidpunkt var ännu inte klar på måndagskvällen.

Snöstormen förlamade delar av nordöstra USA på söndagen och måndagen.

Det kraftiga ovädret drabbade inte minst New York. Snöandet  upphörde under måndagseftermiddagen och solen började till och med skina. Men de stundtals mycket kraftiga vindbyarna bestod.

Värst var det under natten då snön vräkte ner. Plogbilarna verkar ha gjort ett ganska gott jobb men de närmaste gatorna runt mig till exempel är nära nog tomma nu, det är bara några enstaka bilar som långsamt kryssar fram.

Snöstormen kom söderifrån och har det senaste dygnet slagit till med full kraft mot kustområdena i hela nordöstra USA med på sina håll en halv meter snö eller mer. Sex delstater förklarade undantagstillstånd.

Det är långt ifrån den kraftigaste storm som drabbat den här delen av USA men den fick Mängder med människor som var på väg hem från besök hos släktingar och vänner blev strandsatta.

Folk uppmanades att vara extremt försiktiga med bilåkning, tåg stoppades men framförallt drabbades flygtrafiken. Mer än 2 000 avgångar ställdes in bara under söndagen och många passagerare tvingades övernatta på flygplatserna.