Hökmark valspurtar i Värmland

Gunnar Hökmark, förstanamn på moderata samlingspartiets valsedel till Europaparlamentet, slutspurtar inför valet på söndag.

På torsdagen välkomnades han i Karlstad centrum av kommunalrådet Anders Knape.

– På torget i dag har vi Gunnar Hökmark som toppar moderaternas lista inför EU-valet.

Det är glest bland dem som stannar upp på Drottninggatan i Karlstad för att höra på Gunnar Hökmark. Karlstads studenter går ut just i dag och firar högljutt och det är mest partifolk som stannar och lyssnar.

I moderaternas hus redogjorde Hökmark för ett tiotal partimedlemmar för den europeiska historien och den snabba demokratiska utvecklingen i bland annat Baltikum. En fråga som han är mycket engagerad i.

Gunnar Hökmark har flera förklaringar till att valrörelsen inte är speciellt het. Men han avvisar socialdemokraten Inger Segelströms anklagelse att moderaterna inte ställer upp på debatter.

– Jag har tagit flera debatter med henne. Det har till och med varit jag som har utmanat henne. Och jag tar gärna fler debatter. Jag tror att socialdemokraternas problem har varit att de inte har kunnat formulera sin Europapolitik. De sitter fast i sin nationella politik. Det är klart att vi inte debatterar med dem om hur svensk familjepolitik ska se ut.

Trots dålig uppslutning när moderaternas toppkandidat talar i Karlstad är det jämförelsevis godkänt menar moderata kommunalrådet Anders Knape.

– Vi har haft en strid ström av statsråd här de senaste veckorna och jag kan inte säga att någon av dem har dragit fler.

Erik Ridderstolpe
erik.ridderstolpe@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".