Billström tror trängselavgift blir av

Försöket med trängselavgifter i Stockholm kommer att genomföras som planerat med start i juni nästa år. Det tror Annika Billström, finansborgarråd i Stockholm.

Detta trots att kammarrätten i en dom underkänt kommunens hantering av upphandlingen i ärendet.

Annika Billström har på fredagen suttit strängt upptagen tillsammans med kommunens jurister. De har gått i genom den dom från kammarrätten som på torsdagen underkände kommunstyrelsens beslut att påbörja en upphandling av den apparatur som behövs för att genomföra trängselavgifterna.

Enligt kammarrätten överskred kommunen sina befogenheter när den beslutade att påbörja upphandlingen redan innan det var klart med alla statliga beslut och avtal i frågan.

Därför kommer nu Stockholms kommun att så fort som möjligt låta det statliga Vägverket ta över upphandlingen och enligt Annika Billström räcker det för att avgifterna planenligt ska kunna införas i juni nästa år.

– Enligt den bedömning jag har fått från juridiskt håll så ska det räcka. Det kommer med all sannolikhet inte att innebära några förseningar heller.

Pontus Mattsson
pontus.mattsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".