Barnevik lämnar Investor

Förre ABB-chefen och ordföranden i Investor, Percy Barnevik, lämnar med omedelbar verkan Investors styrelse. Han efterträds av Claes Dahlbäck.
Beskedet kom som en omedelbar följd av publiciteten kring Barneviks pensionsavtal med ABB, värt över 900 miljoner kronor. ''Vi har i dag kommit överens med Percy Barnevik att han lämnar Investors styrelse med omedelbar verkan'', skriver Jacob Wallenberg, talesman för de Wallenberg-stiftelser som är största ägare i Investor, i en kommentar på torsdagen. Investor är storägare i ABB. Claes Dahlbäck, vice ordförande i Investor, har valts till ny ordförande i bolaget. Percy Barnevik aviserade redan i slutet av januari att han avsagt sig omval inför Investors bolagsstämma i april. Då skulle Claes Dahlbäck ta över ordförandeskapet. Men nu sker bytet omedelbart. ''I nuvarande läge anser jag det vara bäst för Investor att jag avgår som ordförande och lämnar styrelsen med omedelbar verkan'', skriver Percy Barnevik i ett eget pressmeddelande.(TT/Ekonomiekot)
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".