Människor har samlats vid platsen för skottdramat. Till höger Gabrielle Giffords den 5:e januari i år. Foto: Scanpix. Montage: SR.

Giffords gör "fantastiska framsteg"

Den amerikanska demokratiska kongresspolitikern Gabrielle Giffords flyttades på fredagen från det sjukhus i Arizona där hon vårdats sedan hon skottskadades för två veckor sedan.

Hon fördes med helikopter till ett sjukhus i Houston i Texas, där hon så småningom ska flyttas över till en rehabiliteringsenhet.

Giffords gör vad som beskrivs som "fantastiska framsteg", och har kunnat stå upp med hjälp, enligt läkarna på sjukhuset i Tucson i Arizona, där hon vårdats hittills.

Giffords fick ett skott genom hjärnan den 8 januari på ett politiskt möte, där Jared Loughner dödade sex människor med en automatpistol och skottskadade 14.

En federal åtalsjury väckte i onsdags åtal på tre punkter mot Loughner som handlade om skotten mot Giffords och två av hennes medarbetare.

TIDIGARE RAPPORTERING:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista