"Alla odemokratiska lagar ska avskaffas"

Tunisiens premiärminister Mohammed Ghannouchi sa i en intervju på fredagskvällen att alla odemokratiska lagar som stiftats av den tidigare auktoritära regimen ska avskaffas i samband med en övergång till demokrati.

Ghannouchi, sa också, i den intervju som sändes i tunisisk TV på fredagskvällen att han själv avgår och slutar med politik i samband med att val hållits, och demokrati införts.

Med odemokratiska lagar menar premiärministern bland annat vallagar, anti-terroristlagar och medielagar, som Tunisiens regim instiftat genom åren.

I teveintervjun säger Mohammed Ghannouchi också att han under Ben Alis styre varit lika rädd som alla andra tunisier.

Ghannouchi lämnade tidigare i veckan den avsatte presidenten Ben Alis politiska parti RCD.

Men Tunisiens största fackliga organisation UGTT upprepade idag sitt krav på att alla politiker som är förknippade med Ben Alis regim ska avgå ur den nuvarande övergångsregeringen.

Istället bör en "gemensam räddningsregering" installeras i enlighet med de krav som ställts från dem som demonstrerat, och från olika politiska partier.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".