Många skadade i algerisk demonstration

Sammandrabbningar mellan polis och demonstranter ledde till att 42 personer skadades i Algeriets huvudstad Alger på lördagen, uppgav oppositionen.

Flera deltagare skadades och många greps när polisen skingrade en förbjuden demonstration i Algeriets huvudstad Alger på lördagen, uppgav ledaren för oppositionspartiet RCD (Samling för kultur och demokrati), Said Sadi.

Ungefär 300 personer deltog i demonstrationen vars mål var regeringsbyggnaden, men de stoppades snabbt av poliser med batonger, tårgas och sköldar. Efter flera timmar skingrades demonstranterna.

Också sju poliser skadades i sammandrabbningarna, rapporterar den statliga algeriska nyhetsbyrån.

Sadi utlovade fler demonstrationer, trots förbud från regeringen, och sade att hans anhängare planerar nästa protest till den 9 februari.

En algerisk människorättsorganisation varnade för att regeringens förbud mot fredliga demonstrationer kan leda till en social explosion. Ökande missnöje över arbetslöshet och stigande kostnader har satt i gång protester i Algeriet som kostat fem människor livet och skadat över 800. Trots att regeringen sänkt priset på basförnödenheter fortsätter oron.

(TT-Reuters-AFP)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista