Fler dollarmiljonärer i Sverige

Antalet dollarmiljonärer ökar igen, efter några magra år, både i världen och i Sverige, enligt en rapport som publicerades idag. Flest nya dollarmiljonärer har det tillkommit i Nordamerika och Asien, medan Europa halkar efter. I Sverige har antalet dolalrmiljonärer ökat mer än genomsnittet i Europa.

40 600. Så många dollarmiljonärer finns det i Sverige nu, och det är en ökning med 1 500 personer eller 3,8 procent på ett år. Men inte riktigt tillbaka ännu på 2001 års nivå. Före börskraschen.

Det fanns vid årsskiftet 7,7 miljoner dollarmiljonärer i världen, en ökning med 7,5 procent från föregående år. Den sammanlagda förmögenheten ökade till 28,8 biljoner dollar.

Det innebär att tillgångarna är tillbaka på samma nivå som före kraschen. Värdet på det egna huset är inte inräknat i miljonen.

Dollarmiljonärerna bor i dom 68 länderna i världen som har 98 procent av världens BNP och 99 procent av världens börsvärde och en tredjedel av världens samlade privatförmögenhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista