Demonstranter trotsar utegångsförbud i Tunis

I Tunisiens huvudstad Tunis trotsar hundratals demonstranter det nattliga utegångsförbudet. De har satt upp ett läger utanför den tillfällige premiärministerns kansli där de fortsätter att kräva en fullständig maktförändring.


Många av dem som slagit läger i centrala Tunis är deltagare i den så kallade "Frigörelsekaravanen" som i lördags inledde en protestmarsch i småstaden Menzel Bouzaiane. Staden ligger i det fattiga jordbruksområde där protesterna mot president Ben Ali tog fart i december.

På söndagen nådde det som fått namnet "Frigörelsekaravanen" fram till huvustaden Tunis. Tusentals demonstranter samlades utanför premiärministerns kansli, med krav på att övergångsregeringen ska avgå.

– Vi har kommit för att störta resten av diktaturen, sade Mohammed Layani, en äldre man insvept i en röd tunisisk flagga.

Säkerhetsstyrkor placerades ut i en ring runt byggnaden för att skydda den.

Två medarbetare till Tunisiens fördrivne president Zine El Abidine Ben Ali har satts i husarrest, uppger den statliga nyhetsbyrån, Abdelaziz bin Dhia, talesman och chefsrådgivare, och Abdallah Qallal, före detta inrikesminister och talman. Polisen spanar också efter rådgivaren Abdelwahhab Abdalla.

I veckan meddelade interimsregeringen att 33 medlemmar av Ben Alis familj hade gripits. Bara en namngavs: Imed Trabelsi, syskonbarn till Ben Alis fru Leila.

Ekot-TT-AFP

LÄS MER:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista