1 av 5
En demonstrant som håller den egyptiska flaggan springer genom moln av tårgas. Foto: Nasser Nasser/Scanpix.
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5
Klicka för karta - oroligheter i Egypten

Demonstranter i Kairo trots förbud

En egyptisk oppositionsgrupp har kallat till nya demonstrationer i dag och under morgonen började demonstranter samlas på nytt i centrala Kairo. I dag rapporteras också att en fjärde person dött efter gårdagens demonstrationer.

De egyptiska myndigheterna meddelar att inga fler demonstrationer kommer att tillåtas i landet, skriver AFP på onsdagsmorgonen, och att alla som deltar i demonstrationena kommer åtalas.

Tidigt i morse använde polisen vattenkanoner, tårgas och gummikulor för att skingra demonstranter som hade stannat kvar under natten på ett stort torg.

En fjärde person, en 45-årig man, har dött efter tisdagens demonstrationer Egypten. Mannen avled på sjukhus i Suez, öster om huvudstaden Kairo på onsdagen.

Två andra demonstranter dog på tisdagen i Suez efter att ha beskjutits med gummikulor och en polis dödades i Kairo när han träffades i huvudet av en sten.

USA har vädjat till Egyptens regering om att vara respektfull gentemot folkets önskan om politiska, ekonomiska och sociala reformer.

I våldsamheter i går dödades två demonstranter och en polis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista