Diskrimineringsombudsman Katri Linna.

DO får hård kritik från flera håll

1:38 min

Kritiken mot arbetsmiljön på växer mot Diskrimineringsombudsmannen, DO. Men diskrimineringsombudsmannen Katri Linna säger att det beror på sammanslangningen av myndigheterna och att situationen har förbättrats.

Juristen Sture Frylén sade upp sig från jobbet på DO efter bara några månader.

– Situationen inom DO är helt ohållbar. Det stod klart ganska fort att det inte gick att göra ett vettigt jobb, mest för att det inte fanns någon arbetsledning, säger Sture Frylén.

Sture Frylén började hos Diskrimineringsombudsmannen hösten 2009, men blev inte kvar länge. Han berättar om otydliga chefer utan rätt kompetens och beskriver DO som en myndighet som är på väg "rakt in i väggen".

Diskrimineringsombudsmannen Katri Linna säger att en stor del av förklaringen är att myndigheten fortfarande dras med problem efter sammanslagningen av de tidigare fyra ombudsmännen för två år sedan, men att situationen nu har förbättrats.

– Inledningsvis kan det innebära en påfrestning i arbetsmiljön, innan man får ihop kulturerna, att det delvis är en naturlig del i processen, säger hon.

Finns det någon anledning för dig att vara självkritisk?

– Till exempel har jag funderat om jag borde vara mer på myndigheten och inte varit så mycket i det externa uppdraget som det också innebär att vara diskriminieringsombudsman, säger hon.

Arbetsmiljön är ett av problemen. Fackförbundet ST organiserar en del av de anställda på myndigheten och förbundsordförande Annette Carnhede suckar när hon bläddrar i den arbetsmiljöenkät som gjordes förra året.

– Nu är det väldigt tufft. De som jobbar känner att man inte hinner med alls. Man går hem med frustration över att man inte får förutsättningar att göra sitt jobb, säger Annette Carnhede.

Förutom hög arbetsbelastning är det närmare 40 procent av de anställda som i arbetsmiljöenkäten svarar att de upplever arbetet som psykiskt påfrestande. 28 procent känner sig ofta eller mycket ofta nedstämda på grund av jobbet.

En anställd som vill vara anonym beskriver DO som en arbetsplats där det förkommer offentliga utskällningar och kränkningar.

– Man hade aldrig lugn och ro i den kulturen som skapades. Det var tillåtet att kränka.

Hon är inte ensam om sina upplevelser. Ekot har varit i kontakt med flera anställda och tidigare anställda vid DO. De flesta vågar inte låta sig intervjuas och de ger en bild av en arbetsplats präglad av rädsla.

Uppseendeväckande är att en hel del anser sig vara diskriminerade. I arbetsmiljöenkäten svarar 11 procent av medarbetarna att de utsatts för trakasserier eller diskriminering på jobbet.

– Det är fullständigt oacceptabelt att anställda på en myndighet som ska motverka diskriminering själva upplever diskriminering, säger Annette Carnhede.

Det handlar inte bara om arbetsmiljön, utan också om vad DO levererar. Hanne Kjöller är ledarskribent på Dagens Nyheter och har granskat myndigheten. Hennes beskrivning av DO är kort och kärnfull.

– Det är ju en myndighet i fritt fall, säger Hanne Kjöller.

Just nu finns omkring 1 000 anmälningsärenden på DO:s bord. Arbetsbelastningen gör att det blir nästan omöjligt att hinna med och att handläggningstiden för varje ärende blir lång. I vissa fall hinner ärenden preskriberas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista