Medvedev möttes av stormande applåder vid Världsekonomiskt forum i Davos. Foto: Virginia Mayo/Scanpix.

Medvedev mötte Davos med tyst minut

1:22 min

Rysslands president Dmitrij Medvedev inledde sitt framträdande vid Världsekonomiskt forum i Davos med en tyst minut. Terrordådet i Moskva innebär att han i stället för att stanna flera dagar bara gör en snabbvisit på mötet.

Den tysta minuten hölls på onsdagen för att hedra offren för självmordsbombaren som slog till på flygplatsen i Moskva tidigare i veckan. Sedan välkomnades Medvedev av stormande applåder. 

– De räknade helt enkelt med att Rysslands president inte skulle kunna komma till det här forumet. Men de hade fel, sa Medvedev. 

Han skulle egentligen ha lett en stor delegation av affärsmän på plats i Davos. Syftet var att övertyga gräddan av internationella företagsledare att investera i Ryssland. Men nu ligger en mörk skugga över besöket till följd av terrordådet. 

– Ryssland är medvetet om sitt ansvar gentemot sina medborgare och världssamfundet. Det är därför jag står här framför er i dag, sa Medvedev. 

Han poängterade att det inte finns något universalrecept mot de terroristaktioner som inträffat i Ryssland.

– Men en sak kan sägas med säkerhet. Vår framgång beror på vår förmåga till solidaritet och samordnade åtgärder, sa president Medvedev.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista