Tårgasen låg över staden

"Den nya generationen beredd att offra sig för förändring"
1:17 min

Den svenska regissören Manal Masri befinner sig i Kairo. Hon reste på fredagen in från flygplatsen till de centrala delarna och vittnar om en stad präglad av oro och tårgas.

– Så fort vi anlände, och var på väg till hotellet, såg vi folkmassor ända ut i Kairos utkanter och det var mängder av folk i alla åldrar som skrek "Ned med Mubarak".

Manal Maris berättar att hon såg tårgas över hela staden på väg in till sitt hotell i Kairo från flygplatsen.

– Från början var det ganska lugnt men jag upplevde det som om det blev mer och mer aggressivt ju längre tiden gick. Folk satte fyr på olika saker och man hörde skottlossning hela vägen.

Manal Masri som talar arabiska pratade under fredagen med flera egyptier på gatan om läget i landet och flera sade att de uppfattar det hela som starten på en revolution.

– Det tror att Mubarak kommer att störtas men berättar också om polisens brutalitet. Samtidigt säger sig de unga vara beredda att riskera sitt liv för att få till förändring eftersom de är så trötta på den nuvarande situationen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".