Mubarakanhängare: "Vi har fått vad vi vill ha"

Flera har bytt sida
1:50 min

Vår utsända reporter på plats i Kairo har pratat med Mubarakanhängare som tycker att presidenten gett egyptierna vad de bad om och att man inte kan kräva att han går genast.

De har vänt på proteströrelsens slagord: "Folket vill att regimen faller" till "Folket vill att Mubarak är president". De är många tusen och ständigt fler strömmar till, till Mustafa Mahmoud-torget, på andra sidan Nilen från Tahrir-torget.

Många ropar "Vi älskar Mubarak", och verkar utsända och möjligen betalda av regimen, men långt i från alla. Många här har sympatiserat med proteströrelsen, den behövdes, säger bankrevisorn Mohamed.

– I början behövdes proteströrelsen för att visa på de förändringar folket behöver. Men de förändringarna pågår nu, säger han.

– Nu behöver vi stabilitet så att vi kan tänka, säger läraren Said.

Sara som är mediekonsult, säger att hon bytt sida. I går var hon på Tahrirtorget och demonstrerade för att visa att hon inte vill att Mubarak ställer upp i nästa val.

– Vi har fått vad vi ville ha, Mubarak avgår om sex månader, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".