Festligt öppnanade av centerns riksting

Centerpartiet öppnade på lördagen sitt riksting i Västerås. Rikstinget öppnade enligt traditionen med musik och centerpartister i folkdräkt som tågade runt staden. Maud Olofsson gav sin syn på EU:s nya författning i sitt tal.

– Alla tjänar på att EU-samarbetet blir en del av den politiska debatten i Sverige. Det behövs en rejäl folkbildningsdiskussion i vårt parti och bland de svenska medborgarna om det nya fördraget, säger Maud Olofsson. 

Hon avvisar tanken på en folkomröstning i frågan och tycker att riksdagen ska besluta om EU-fördraget. Maud Olofsson passade också på att i sitt tal ge en känga till Göran Persson, som inte kommenterat vare sig valresultatet eller det låga valdeltagandet i EU-parlamentsvalet förra veckan. 

– Varför tror ni att statsministern väljer att kommentera Sveriges laguppställning i EM, men skickar fram Mona Sahlin för att förklara valnederlaget i EU-valet? Men det är klart, efter tredje smällen på raken är det nog roligare att prata om Henke och Zlatan än om Lundgren och Wholin.

Inga-Lill Hagberg
inga-lill.hagberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista