Foto: SVT.

"Allvarligt men stabilt" för Bert Sundström

"Hamnade på fel plats"
0:34 min

SVT:s korrespondent, Bert Sundström, skadades svårt när han överfölls i Kairo i går. Hans tillstånd beskrivs som allvarligt men stabilt. Men vad som egentligen hände, det vet man inte på SVT.

Bert Sundström har skallskador och knivskador i ryggen. SVT har tills vidare beordrat de medarbetare som är kvar i Egypten att hålla sig inomhus.

Men vad som egentligen hände vid överfallet i går, det vet inte Olov Carlsson, divisionschef på SVT:s nyheter.

– Vi hade rätt så god koll och vi visste att det var ett oroligt område. Vi hade också ingående diskussioner med Bert om hur han skulle röra sig i området.

Olov Carlsson säger att Bert Sundström är en av de mest erfarna medarbetare SVT nyheter har, men att han hamnade på fel plats vid fel tillfälle.

– Han gav sig ut för att titta på området för att ge en rapport. Vi vet inte vad som har hänt, men han hamnade på fel ställe och det var nog svårt för honom att avgöra det i den situation som råder just nu i Kairo, säger Olov Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".