Egypten

Människor strömmar in på Tahrirtorget

I dag väntas ytterligare omfattande demonstrationer i Egypten. Fredagen har kallats för "avfärdens dag" och under förmiddagen befann sig Egyptens försvarsminister på Tahrirtorget, den plats som har blivit epicentrum för protesterna mot sittande presidenten Hosni Mubarak.

På förmiddagen strömmar människor in till Tahrirtorget. Den militära närvaron vid ingångarna till Tahrirtorget är större i dag än tidigare, uppger tv-kanalen Al-Jazira.

Kameror som direktsänder har nu kommit igång igen från Tahrirtorget. Bilderna visar tiotusentals människor som samlas för de regimkritiska demonstrationerna som väntas samla stora skaror efter fredagsbönen vid lunchtid i dag.

För att komma in på torget måste invånarna först passera en säkerhetskontroll och visa legitimation, uppger Al-Jazira. Sex militärfordon ska också ha anlänt till torget.

Under fredagsmorgonen rapporteras att Mubarak-anhängare ska ha stoppat bilar på huvudleden från Alexandria in mot Kairo, berättar vittnen till Reuters.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".