Noomi Rapace som Lisbeth Salander. Foto: Scanpix.

Män som hatar kvinnor prisad på Bafta-galan

"The King´s Speech" fick priset som bästa film
1:14 min

Den svenska filmen Män som hatar kvinnor fick på söndagskvällen det prestigefyllda priset för bästa icke-engelskspråkiga film på den brittiska filmgalan Bafta.

Noomi Rapace, som spelar huvudrollen i filmen, var också nominerad till bästa huvudroll. Men det priset gick till Natalie Portman för hennes roll i "Black Swan".

Filmen "The King´s Speech" fick priset som bästa film.

Colin Firth fick priset för bästa manliga huvudroll i filmen.

Priset för bästa kvinnliga biroll fick Helena Bonham Carter och Geoffrey Rush fick bästa manliga biroll, också för deras insatser i "The King´s Speech".

Priset som bästa regissör gick till David Fincher för filmen "The social network"

Filmgalan Bafta är den brittiska motsvarigheten till Oscars-galan och brukar liksom Golden Globe-galan i Hollywood nyligen, vara en indikator på vilka som får Oscar den 27 februari.

Filmgalan Bafta är den brittiska motsvarigheten till Oscarsgalan och brukar liksom Golden Globe-galan i Hollywood nyligen vara en indikator på vilka som belönas med en Oscar den 27 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".