Värd vill kameraövervaka trapphus

För att minska brott och busliv i bostadsområdet Hovsjö i Södertälje har Telgebostäder beslutat sig för att kameraövervaka vissa trappuppgångar. (Radio Stockholm)

Flera hyresgäster som Radio Stockholm talat med, välkomnar bevakningen.

– Det finns många som saboterar, klottrar och för oväsen i trapporna. Får man fast dem, så blir det ett slut på det, säger hyresägsten Sara Männistö.

Styrelsen i det kommunala bostadsbolaget Telgebostäder beslutade tidigare i veckan att införa kameraövervakning på försök i ett halvår.

Två kameror som är riktade inåt i trappuppgågnarna kommer att flyttas runt i olika trappuppgångar på Granövägen och Gröndalsvägen.

Birgitta Hellgren, 1:a vice ordförande i Telgebostäder, tycker det är viktigt att motivera beslutet.

– Det är väl just att hyresgästerna inte ska tro att det är de som är övervakade, utan att det är för deras egen skull. Skulle det visa sig att de är missbelåtna och att vandalism, hot och trakasserier i stället fortsätter, då avbryts försöket, säger hon.

Samtidigt säger Birgitta Hellgren att det är ett misslyckande för samhället att bolaget inte kan trygga hyresgästernas vällevnad inom deras egna väggar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista