Peter Forsberg lägger skridskorna på hyllan

2:00 min

En av världens bästa ishockeyspelare slutar. Peter Forsberg meddelade sent i går kväll att han nu definitivt lägger av med hockeyn. I hans hemstad Örnsköldsvik pratar i dag många om beslutet.

– Man tycker att det är tråkigt men samtidigt så förstår man det så väl. Han har gjort en sådan fantastisk karriär men det var en liten tår i ögat ändå, säger Kicki Byström.

Vad tänkte du när du fick höra att Peter Forsberg skulle sluta spela?

– Snarare tvärtom, när jag fick höra att han skulle spela för Colorado igen så tänkte jag att det blir inte många matcher. Jag tror att det var en sista chansning bara. Jag tycker han tog rätt beslut, säger Hans Lindberg.

– Han är lite konstig tycker jag. Han ska börja sen ska han sluta och sedan ska han komma till elitserien och sen till Colorado. Han måste bestämma sig någon gång tycker jag, säger Lukas Skogsberg.

Som Lukas Skogsberg säger, det har blivit några comebackförsök för Peter Forsberg. Men nu har han bestämt sig. Foten, som han haft problem med under flera år håller inte, så nu är karriären över.

Under de över 20 år han spelade har han varit med om att två gånger vinna OS, VM och Stanley Cup. I VM 2003 blev det silver, med ett drömmål av just Peter Forsberg i mötet mot Finland.

Han anses som en av världens bästa spelare, Sveriges främsta genom tiderna och han ville själv bestämma när karriären skulle vara över. Han ville testa en sista gång.

– Jag orkar inte hålla på, strula, greja och fixa något mer, nu får det vara nog. Det är väl många som länge tyckt att det får vara nog. Jag har inte velat ge upp utan velat försöka men i dag känns det som att det är helt rätt beslut att komma till det här att det inte blir någon fortsättning. Det känns lite jobbigt men det kommer att gå över. Jag får se det så att jag hade tio-tolv bra år innan foten började strula, säger Peter Forsberg till SVT.

"Det är över nu"

#text=4349953#rörd Peter Forsberg som berättade att den framgångsrika hockeykarriären definitvit är över.

Vem blir nya Foppa?

#text=4351330#expert Lars-Gunnar Jansson ser inget ljus i tunneln efter att Peter Forsberg lagt skridskorna på hyllan. "Han finns inte"

Lotta Myhrén

Ekot

Anna Ahlström

P4 Västernorrland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.