Oron i arabvärlden fortsätter att sprida sig

1:20 min

I dag dödades en 21-årig demonstrant och minst tio skadades av polisen i södra Jemen. Det skedde när polisen attackerade demonstranter. Och även i huvudstaden Sana har det varit oroligt.

Samtidigt meddelar Egypten att den officiella dödssiffran under den folkliga revolten där nu är uppe i 365. Antalet skadade uppges vara cirka 5 500.

I en amatörvideo på internet från gårdagens demonstrationer i Jemens huvudstad Sana kräver de protesterande att president Saleh, som styrt landet i 32 år, ska avgå.

I dag fortsatte protesterna runt om i landet och på vissa håll blev det våldsamt. I Sana sköt polisen varningskott när demonstranterna började kasta sten.

Samtidigt demonstrerade även ett stort antal domare med krav på större oberoende, högre lön och att justitieministern ska sparkas.

I natt i Libyen drabbade ett hundratal demonstranter samman med polis och regimanhängare i hamnstaden Benghazi, minst 14 människor uppges ha skadats.

Det har gått ut uppmaningar om stora demonstrationer i landet i morgon. De går under namnet "Vredens dag" . Libyen har styrts med järnhand i 41 år av Moammar Kadaffi.

Och i Iran gick en grupp regimtrogna i dag till angrepp mot en ceremoni för den student som dödades vid demonstrationerna i måndags.

Regimen har kallat till en motdemonstration på fredag för att som man säger bekämpa den onda oppositionsrörelsen.

Margita Boström

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista