Validering kan ge nytt jobb

Många som arbetar har kunskaper som inte finns dokumenterade som högskolepoäng eller liknande. Man har kanske bara gått gymnasiet men arbetat inom ett företag i många år och på så sätt utökat sina kunskaper.

När företaget vill tillsätta en högre befattning kommer man aldrig ifråga, eftersom man bara har sina gymnasiebetyg att visa upp.

Detta leder till att många arbetsgivare missar kompetent personal både vid nyanställningar och vid omorganisationer. Därför infördes 1998 en ny sorts intyg, så kallade valideringsbevis. Det är en slags utvärdering av de faktiska kunskaper man besitter.

Undersköterska med chefsbehörighet
En av dem som utvärderats är Christina Andersson från Örnsköldsvik. Hon har jobbat fackligt på heltid och 20 år som undersköterska. Enligt valideringen har hon kunskaper motsvarande högskolepoäng i flera ämnen.

– Det är bland annat i företagsekonomi, administration, arbetsrätt, arbetsmiljö och pedagogik. Enligt TBV kan jag söka administrationsjobb och även chefspositioner inom olika delar, säger hon.

Mer information till arbetsgivarna
Sedan starten 1998 har 200 000 personer utvärderats i Sverige. Man vet att många tack vare valideringen fått praktikplats eller ett bättre arbete på den arbetsplats de redan jobbar på. Men för att få in de arbetslösa på arbetsmarknaden behövs mer information.

Annika Aspman, ombudsman i fackförbundet ST, tycker det är dags att även utbilda arbetsgivarna inom validering.

– Vi kommer under hösten träffa våra medlemmar i Chefsforum, cheferna inom statliga myndigheter i vår region, för att inte bara nå ut till våra förtroendevalda, utan även till våra arbetsgivare, säger hon.

Monika Titor
monika.titor@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".