Tre frös ihjäl i Norge

Polis, lavinhundar, helikopter och frivilliga letade
0:59 min

Tre skidåkare hittades under torsdagsförmiddagen döda i det populära friluftsområdet Taumevatn i södra Norge, och polisen säger att det rör sig om en grupp som varit på tur och överraskats av dåligt väder.

Det var vid 11-tiden i förmiddags som polisen fick larm om en död person i det populära friluftsområdet i södra Norge. När de kom till platsen hittades ytterligare en kropp i en sovsäck och dessutom fjällutrustning för flera personer, vilket fick polisen att fortsätta leta och efter några timmar hittade man på eftermiddagen ännu en kropp.

Polisen säger att det handlar om en grupp skidåkare som varit på tur överraskats av dåligt väder.

Polis, lavinhundar, helikopter och frivilliga letade under eftermiddagen och kvällen igenom området eftersom man trodde att sällskapet bestod av fyra personer, detta baserat på att man hittat fyra ryggsäckar. Men man har nu avbrutit sökande för natten efter den fjärde skidåkaren.

De omkomna hittades ett par kilometer från en av turistföreningens fjällstugor. Polisen tror att de har gått vilse i söndags när det var hård vind och kraftigt snöfall.

Man har hittat en övergiven tysk bil på en parkeringsplats i anslutning till skidleden och säger sig kunna knyta två av skidåkarna Tyskland, en till Schweiz och en till Storbritannien.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".