Minst 60 demonstranter skadade i Bahrain

1:07 min

Minst 60 personer skadades under fredagen i Bahrain efter att säkerhetsstyrkor öppnade eld mot regimkritiska demonstranter.

Det var när demonstranter var på väg till Pärltorget för att sörja de som dödats under torsdagen som de plötsligt besköts av säkerhetsstyrkor. Vittnen berättar om att helikoptrar besköt folk medan de sprang från platsen.

Enligt sjukhuspersonal skadades ett 60-tal personer, flera av dem allvarligt. Senare samlades ett tusental personer utanför sjukhuset där de skadade vårdades.

Dagens beskjutning kom alltså dagen efter det att minst fyra personer dödats när polisen slog ner mot en regimkritisk demonstration på Pärltorget i huvudstaden Manama.

Under fredagskvällen framträdde Bahrains kronprins i statlig teve, han manade demonstranterna att lugna sig och han lovade att inleda en dialog med alla parter när lugnet återvänt. Protesterna i Bahrain började i måndags.

Efter de senaste dagarnas våldsamheter meddelade Storbritanniens regering i dag att de stoppar en del av sin vapenexport till Bahrain och Libyen. Och USA:s presidenten Barack Obama fördömde våldet som utövas mot fredliga demonstranter.

Maja Lagercrantz

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista