Belgien skakas av nya barnmord

Belgien chockades under onsdagen av nya uppgifter om kidnappningar och mord på barn. Belgisk polis har gripit en 62-årig man anklagad för att ha mördat sex barn.

Beskrivningen av fallet med den 62-årige skogsarbetaren som levde ett till synes stillsamt familjeliv i södra Belgien är som hämtad ur ett skräckfilmsmanus.

Han är sedan tidigare dömd för kidnappningar i sitt hemland Frankrike men det han nu anklagas för påminner om tidigare mord- och pedofilskandaler i Belgien.

Ska ha erkänt sex mord
Mannen greps redan för ett år sedan efter det att en 13-årig kongolesisk flicka som han hade kidnappat lyckades fly och leda polisen till 62-åringens gömställe.

Han sägs nu ha erkänt sex mord och enligt polisen kan detta leda till att ytterligare olösta fall klaras upp.

Polisen lägger pusslet
Anklagelseakten mot mannen kan alltså komma att växa. Den belgiska radiostationen RTBF rapporterar att 62-åringens hustru anklagat honom för att ha tagit livet av nio unga flickor i Frankrike och Storbritannien.

Efter gripandet har polisen försökt pussla ihop mannens aktiviteter under de senaste åren med hjälp av uppgifter om mobiltelefonsamtal, kreditkortskvitton och andra elektroniska spår han lämnat efter sig.

Den belgiska polisen har tidigare kritiserats för sin oförmåga att spåra upp och gripa pedofiler och barnamördare.

Bengt Nilsson
bengt.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".